Noordzeenatuur in het hart

Natuur in het hart
Natuurpunt

Hoe kan het landschap er in de toekomst uitzien, als we de natuur – zowel op land als in zee – terug in ons hart sluiten? Met de actie ‘Natuur in het hart’ wil Natuurpunt een toekomstvisie ontwikkelen voor de Vlaamse natuur in 2050. Stuur jij hen inspirerende voorbeelden en ideeën door uit jouw favoriete natuur?

Natuurpunt lanceerde in juni 2020 de actie ‘Natuur in het hart’ (www.natuurinhethart.be) waarmee het een ambitieuze, heldere en hoopvolle toekomstvisie wil ontwikkelen voor een 'Vlaanderen in harmonie met de natuur in 2050'. In drie fasen wordt gewerkt naar een visie over hoe het landschap er in de toekomst zou kunnen uitzien als we natuur terug in ons hart sluiten, zowel op land als in zee.

In de eerste fase zijn inspirerende voorbeelden en ideeën heel erg welkom. Die vloeien voort uit ‘tijd-voor-natuur-babbels’ en worden aangebracht via het online participatieplatform. Daarnaast leggen experten in online videopresentaties uit hoe de natuur is geëvolueerd bij ons en wat de te verwachten trends zijn. Voor het onderdeel Noordzee tekende Jan Seys, woordvoerder en zeebioloog bij het VLIZ. Wil je dus in helikopterview een visie op het wel en wee van onze Noordzeenatuur? Dan is luisteren de boodschap!

Direct naar de videopresentatie Onze Noordzee door Jan Seys

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!