Interactieve tijdslijn sleutelmomenten oceaanbeleid 21ste eeuw

Global Ocean Science Report | IOC-UNESCO
IOC-UNESCO

We staan aan de vooravond van de UN Decade for Ocean Science (2021-2030). Tien jaar om extra in te zetten op oceaanonderzoek, bewustwording en kennis voor een duurzaam beheer van onze blauwe planeet. Die aandacht komt er niet zomaar. Op verschillende niveaus is hard gewerkt om ‘oceaan’ op de agenda te krijgen en beleidsprocessen te ‘marineren’. De nieuwe interactieve tijdlijn biedt overzicht op alle strategieën, processen en wetten die het oceaanbeleid van vandaag (en morgen) vorm gaven.

De interactieve tijdslijn Oceaanbeleid is onderdeel van de website van het Compendium voor Kust en Zee. Ze geeft beleidmakers en geïnteresseerde mariene experten overzicht op alle mijlpalen in het globale en Europese wetenschaps-, economisch, maritiem en milieubeleid van de oceaan, zeeën en kusten. Elk sleutelmoment krijgt een beknopte beschrijving met de mogelijkheid om door te klikken naar de originele documenten of websites. Het overzicht start in 2003, met de oprichting van UN-Oceans als ijkpunt.

De tijdslijn Oceaanbeleid is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Lees meer over het ruimere kader van het internationaal, Europees en nationaal marien/maritiem beleid in de thematekst Geïntegreerd Maritiem Beleid (2018) van het Compendium voor Kust en Zee (onder Beleid en Wetgeving).

Ga naar de interactieve tijdlijn Oceaanbeleid

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!