UNESCO, haar band met Vlaanderen en de zee

website VUC
VUC

Nieuwe website toont wat Unesco met Vlaanderen verbindt. Zo ook de vele initiatieven rond oceaan, zee en kust.

De Vlaamse Unesco Commissie (VUC) lanceerde deze maand een kersverse website met alle informatie over Unesco in Vlaanderen. Een interactieve kaart maakt je wegwijs in alle lokale initiatieven met een UNESCO-stempel: van Vlaamse begijnhoven en belforten erkend als Unesco-werelderfgoed, tot Unesco-leerstoelen aan universiteiten. Alle grote Unesco-thema’s komen aan bod in informatieve artikels en bondige filmpjes: onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie. Je ontdekt er de rol van de Vlaamse Unesco Commissie en haar partner Unesco Platform Vlaanderen. En ook wie de Vlaamse Unesco-experten zijn, die gemakkelijk toegankelijk zijn voor iedereen met verdere vragen.

VLIZ-collega Ann-Katrien Lescrauwaet neemt hierin het luik oceanografie voor haar rekening. Want Vlaanderen steunt Unesco in heel wat van haar oceaan-gerelateerde initiatieven. Maak kennis met het oceaanonderzoek binnen het Wetenschapsfonds FUST (Flanders UNESCO Science Trustfund) en de Intergouvernementele Oceanografische Commissie (IOC) – bij uitstek hét VN-mechanisme voor de coördinatie van het oceanografisch onderzoek wereldwijd. Het IOC-projectkantoor voor IODE in Oostende kon recent met Vlaamse steun drie grote projecten opstarten rond mariene kennisuitwisseling (Ocean Information Hub), capaciteitsontwikkeling en training (Ocean Teacher) en het beheer van bio-invasies (PacMAN).

 


screenshot website VUC
VUC
Ontdek de nieuwe website van de Vlaamse UNESCO Commissie

Aan de vooravond van Unesco's Ocean Decade (2021-2030) heeft ook de Intergouvernementele Oceanografische Commissie (IOC) een nieuwe website gelanceerd. Het dient als een virtueel venster op hun missie om de oceaanwetenschappen te promoten en een duurzaam oceaanbeheer te bevorderen.

Ontdek de nieuwe website van de Intergouvernementele Oceanografische Commissie …

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!