Vlaamse aquacultuur in de kijker op digitaal symposium

Het negende Vlaams aquacultuursymposium gaat dit jaar gedwongen digitaal. Maar toch geeft het verkorte programma op vrijdagnamiddag 30 oktober (13:45-17:00) een mooie inkijk in enkele nieuwe aquacultuurprojecten met Vlaamse roots. De ene nog in de ontwikkelingsfase, de andere al dichter bij toepassing in de praktijk. Maar allen met een toekomst voor commerciële productie.

Hoe ver staat het met de algen- en oesterkweek in windmolenparken op zee? En met de opkweek van kwabaal of roodstaartkreeft aan land? Behoort de opstart van een broedhuis voor mariene soorten tot de mogelijkheden? Ook initiatieven rond de smaakvervetering bij kweekvis, het beheersen van de microbiële omstandigheden in een kweek en voedselinnovatie passeren de revue.

De organisatie van deze editie van het Vlaams Aquacultuursymposium 2020 is in handen van de UGent en vindt plaats via het online platform ‘Bongo’ (beperkt tot 150 plaatsen). Na registratie krijgen deelnemers de toegangslink doorgestuurd. Details over het programma en de registratielink zijn beschikbaar op de website van het Vlaams Aquacultuurplatform.

www.aquacultuurvlaanderen.be

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!