Kustbroedvogels en hun dynamische levenswandel in De Grote Rede #52

Cover De Grote Rede 52
© VILDA/Yves Adams

Ondertussen zit het nieuwste nummer van De Grote Rede 52 in de post- of e-mailbussen van onze abonnees. Terug een nummer met drie zeer diverse hoofdartikels over kust en zee: recreatieve zeevisserij - een hobby met karakter, een verhaal over de traditie van zeewijdingen in kustgemeenten, en een mooi overzicht hoe het de kustbroedvogels aan onze kust vergaan is in de laatste 50 jaar.

Sternen, plevieren en meeuwen zijn in belangrijke mate gebonden aan de kust. Daar broeden ze ook, vaak in sterk dynamische milieus die even snel verdwijnen als ze verschijnen. Aan onze kust is dit niet anders. Wouter Faveyts (Zwin Natuur Park) en Eric Stienen (INBO) schreven in De Grote Rede 52 een helder overzicht hoe het de voorbije vijftig jaar gesteld is met deze kustbroedvogels. Je leert er hoe ze achtereenvolgens de plak zwaaiden in het Zwin, de Zeebrugse haven en de Oostendse Spuikom. Maar ook hoe de maatschappelijke context en een landroofdier als de vos, hoofdrollen spelen in deze thriller. Benieuwd naar wat de toekomst zal brengen!

De Grote Rede is het informatieblad over kust en zee voor de regio Vlaanderen en omstreken. Met drie grote bijdragen en negen vaste rubrieken biedt het zijn lezers een gevarieerde, maar objectieve kijk op de actuele kennis over de kust, zee en oceaan en geeft het uitleg bij het gevoerde onderzoek en beleid.

Het tijdschrift wordt gratis opgestuurd op aanvraag. Maar als je voor minder papierverspilling bent, kan je ook inschrijven voor een digitale attendering bij het verschijnen van een nieuw nummer. De online versie van het blad leest immers vlot op tablet of ander scherm. Het magazine verschijnt 2 keer per jaar.

Lees De Grote Rede #52 online

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!