Zomers zeenieuws in de Zeekrant

Zeekrant 2023
VLIZ | Ines Tavernier

De eerste hittegolf hebben we al achter de rug. Dit kondigt het al aan: de zomer is in aantocht. En wat is dan een leukere bezigheid dan laagdrempelig zeenieuws lezen op een terrasje of een strandhanddoek met zicht op zee? Dat plezier gunnen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen je met de nieuwe Zeekrant!

Van storm tot zeekat

Wat heeft de Zeekrant 2023 te bieden? Je leest dat onze kust veranderd is. Dat we ons wapenen tegen storm en ontij en meetplatformen installeren. Want wie meet, vermijdt onnodig leed. Wat moet je doen wanneer je een dode of zieke vogel vindt? En hoe zag onze kust er 20.000 jaar geleden uit? Ook dat kom je te weten.

Verder verneem je wat de dronehaven precies is, hoe je kan smullen van zeekat uit de Noordzee (met een recept van NorthSeaChef Filip Claeys), hoor je misschien voor het eerst over een grote scheepsramp uit Oostende en ontspan je bij een interview met Wim Lybaert over de zee.

Laat tenslotte jouw creatief brein los op onze ‘cryptopus’ puzzel en wie weet val je wel in de prijzen.

Lees de Zeekrant online

De Zeekrant zelf verdelen?

De informatieve Zeekrant wordt gedrukt op 45.000 exemplaren en is gratis te verkrijgen bij het VLIZ, de Provincie West-Vlaanderen en via tal van verdeelpunten (bv. bezoekerscentra en diensten toerisme) aan de kust.

Wil je ook exemplaren verdelen in je zaak, school of vereniging? Neem dan contact op met info@vliz.be of +32(0)59.34.21.30.

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!