IMIS

Publications | Institutes | Persons | Datasets | Projects | Maps
[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

Het Zeeuwse goud. Geschiedenis van de mossel- en oestercultuur
de Jonge, J.A. (1990). Het Zeeuwse goud. Geschiedenis van de mossel- en oestercultuur. De Bataafsche Leeuw: Amsterdam. ISBN 90-6707-239-7. 144 pp.

Available in  Author 
    VLIZ: Aquaculture AQU.21 [100014]

Keywords
    Cultures > Shellfish culture > Mollusc culture > Mussel culture
    Cultures > Shellfish culture > Mollusc culture > Oyster culture
    Historical account
    ANE, Netherlands, Zeeland [Marine Regions]
    Marine/Coastal

Author  Top 
  • de Jonge, J.A.

Abstract
    Jaarlijks vinden vanuit Zeeland honderd miljoen kilo mosselen hun weg over de hele wereld. Met de Zeeuwse oesters vormen deze mosselen het Zeeuwse goud. Al sinds mensenheugenis wordt in Zeeland de mossel- en oestervisserij bedreven. Toch weten maar weinig mensen wat er allemaal bij komt kijken voordat de Zeeuwse delicatesse geconsumeerd kan worden.

All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Author