Het Zeeuwse goud. Geschiedenis van de mossel- en oestercultuur
de Jonge, J.A. (1990). Het Zeeuwse goud. Geschiedenis van de mossel- en oestercultuur. De Bataafsche Leeuw: Amsterdam. ISBN 90-6707-239-7. 144 pp.
|
Available in | Author |
VLIZ: Aquaculture AQU.21 [100014]
|
Keywords |
Cultures > Shellfish culture > Mollusc culture > Mussel culture Cultures > Shellfish culture > Mollusc culture > Oyster culture Historical account ANE, Netherlands, Zeeland [Marine Regions] Marine/Coastal |
Abstract |
Jaarlijks vinden vanuit Zeeland honderd miljoen kilo mosselen hun weg over de hele wereld. Met de Zeeuwse oesters vormen deze mosselen het Zeeuwse goud. Al sinds mensenheugenis wordt in Zeeland de mossel- en oestervisserij bedreven. Toch weten maar weinig mensen wat er allemaal bij komt kijken voordat de Zeeuwse delicatesse geconsumeerd kan worden. |
|