Header logo
|  Inleiding |  Beeldbank |  Zoeken |  Historische personen |  Gebruikte bronnen |
Niet ingelogd [Log in] [Registreer]

Beeldbank

Beeldbank > Beelden per thema > Visserij > Scheepswerven

« Vorige Volgende »

De Borger (1901, fig. 15)

De Borger (1901, fig. 15)
Beschrijving: Plaatsing en hanteering der strooklatten. Bij het lossen der lat moet men met dezelfde voorzichtigheid te werk gaan. In het algemeen mag men nooit de uiteinden eener lat laten “vliegen”, ‘t is te zeggen de nagels uittrekken en de lat aan hare natuurlijke veerkrachtigheid overlaten. Want, hoe meer gebogen zij gehouden is in betrekking harer afmetingen, met hoe meer kracht zij hare rechte richting zal trachten te hernemen. Niet alleen kan zij, als zij tamelijk zwaar is, de voeten kwetsen of bezeeren diegenen welke zich in de nabijheid bevinden, maar tevens breken en ziehier op welke manier: Zij bijvoorbeeld A B de omtrek welken de lat volgt en de nagels geplaatst zooals de punten aangeduid zijn. Met den nagel a te lossen kan de lat den nagel b uitrukken of omtrent c d breken.
Auteur: J. De Borger
Uit bron: De Borger, J. (1901). Uitslaan van ijzeren of stalen sche... (pagina 23)

[Download de volledige versie]


Creative Commons LicenseDit werk is gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk 3.0 Licentie


Klik hier om terug te keren naar miniatuurweergave.Site ontwikkeld en gehost door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
Met steun van de provincie West-Vlaanderen
Logo VLIZ Logo provincie West-Vlaanderen