Header logo
|  Inleiding |  Beeldbank |  Zoeken |  Historische personen |  Gebruikte bronnen |
Niet ingelogd [Log in] [Registreer]

Beeldbank

Beeldbank > Beelden per thema > Visserij > Scheepswerven

« Vorige Volgende »

De Borger (1901, fig. 30)

De Borger (1901, fig. 30)
Beschrijving: Ordonnaten voor konstruktiespanten. Alvorens aan dezen afzonderlijken uitslag te beginnen, smet men, evenwijdig aan de bestaande ordonnaten, op de langscheepsche oprichting en op het horizontaal plan, de ordonnaten der konstruktiespanten op hunnen waren onderlingen afstand welke door het bestek bepaald is. De verdeeling moet juist gedaan en zorgvuldig nagezien worden, en men zal vooreerst de teekening raadplegen om te zien of er geene bijzonderheden bestaan in de verdeeling van het geraamte. Men nummert de aldus voorgestelde spanten met van vóór te beginnen, 0 aan de loodlijn gevende, vervolgens, 1, 2, 3, ... enz. Men regelt soms de verdeeling der spanten derwijze dat er tusschen de ordonnaten een zeker getal juist kan verdeeld worden.
Auteur: J. De Borger
Uit bron: De Borger, J. (1901). Uitslaan van ijzeren of stalen sche... (pagina 55)

[Download de volledige versie]


Creative Commons LicenseDit werk is gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk 3.0 Licentie


Klik hier om terug te keren naar miniatuurweergave.Site ontwikkeld en gehost door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
Met steun van de provincie West-Vlaanderen
Logo VLIZ Logo provincie West-Vlaanderen