Header logo
|  Inleiding |  Beeldbank |  Zoeken |  Historische personen |  Gebruikte bronnen |
Niet ingelogd [Log in] [Registreer]

Beeldbank

Beeldbank > Beelden per thema > Visserij > Scheepswerven

« Vorige Volgende »

De Borger (1901, fig. 32)

De Borger (1901, fig. 32)
Beschrijving: Overnemen der punten. Men neemt een klein winkelhaakje dat men tegen deze lat en op den vloer houdt derwijze dat de rechte zijde ab boven de over te nemen lijn komt. Met een potlood teekent men op de lat, langs de zijde ab van den winkelhaak, eene lijn overeenstemmende met het snijpunt, en schrijft er het nummer van het spant bij. Eens het eerste punt opgenomen verplaatst men zich van een spant rugwaarts en neemt op de lat, deze altijd tegen de vaste lat drukkende, het snijpunt van dit nieuw spant met dezelfde lijn op. Aldus voortgaande tot het midden, bekomt men op eene zijde alle punten eener zelfde lijn. Men handelt achtereenvolgens op dezelfde wijze voor alle lijnen : wijdten van water- dek- leuninglijnen en schuinsche senten in het horizontaal plan; hoogten van langscheepsche doorsneden, dek- en leuninglijnen in de langscheepsche oprichting.
Auteur: J. De Borger
Uit bron: De Borger, J. (1901). Uitslaan van ijzeren of stalen sche... (pagina 57)

[Download de volledige versie]


Creative Commons LicenseDit werk is gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk 3.0 Licentie


Klik hier om terug te keren naar miniatuurweergave.Site ontwikkeld en gehost door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
Met steun van de provincie West-Vlaanderen
Logo VLIZ Logo provincie West-Vlaanderen