Header logo
|  Inleiding |  Beeldbank |  Zoeken |  Historische personen |  Gebruikte bronnen |
Niet ingelogd [Log in] [Registreer]

Beeldbank

Beeldbank > Beelden per thema > Visserij > Scheepswerven

« Vorige Volgende »

De Borger (1901, fig. 34)

De Borger (1901, fig. 34)
Beschrijving: Spantenomtrekken. Het is waarschijnlijk, zooals voor de dek- en leuninglijnen. dat de lat niet op alle punten regelmatig zal kunnen aangezet worden. Door de overdracht, en bijzonder door de verdubbeling der afstanden bij eenen uitslag op halve grootte, bekomt men licht een verschil van eenige millimeters. In zulk geval volgt men de punten op de lijnen welke met den omtrek den rechtsten hoek vormen, omdat, op deze punten de verschillen het kleinst mogen zijn. Zoo zal men voor het gedeelte A, dat bijna recht is, de punten aanhouden der overeenkomde waterlijnen, voor B, bij de om zoo te zeggen horizontale deelen, zal men de punten volgen op de langscheepsche doorsneden en, voor C, zal men de punten op de schuinsche senten aanhouden.
Auteur: J. De Borger
Uit bron: De Borger, J. (1901). Uitslaan van ijzeren of stalen sche... (pagina 62)

[Download de volledige versie]


Creative Commons LicenseDit werk is gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk 3.0 Licentie


Klik hier om terug te keren naar miniatuurweergave.Site ontwikkeld en gehost door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
Met steun van de provincie West-Vlaanderen
Logo VLIZ Logo provincie West-Vlaanderen