Header logo
|  Inleiding |  Beeldbank |  Zoeken |  Historische personen |  Gebruikte bronnen |
Niet ingelogd [Log in] [Registreer]

Beeldbank

Beeldbank > Beelden per thema > Visserij > Scheepswerven

« Vorige Volgende »

De Borger (1901, fig. 46)

De Borger (1901, fig. 46)
Beschrijving: Voorsteven. Men teekent die gedeeltelijke omtrekken op de stevenmal langs weerskanten der overeenstemmende spantlijnen en berekent de laatste doorsnede A, volgens de dikte welke men aan elken vleugel wil geven. Men trekt voorloopig den binnenkant met voor uiterste punten te nemen, den bovenkant der vleugels van de doorsnede A, en het binnenvlak der eerste rechte doorsnede B, ‘t is te zeggen van die waar de steven rechthoekig wordt. Men zorgt dat de afstanden tusschen de binnen- en buitenkanten evenredig van A tot B vermeerderen. Men berekent de dikten der doorsneden gelegen tusschen A en B, met voor vertrekpunt de middelmatige ontwikkeling der spanten te nemen van aan den buiten- tot aan den binnenkant, zonder voor de oppervlakte van elke doorsnede die der rechthoekige doorsnede van den voorsteven te overtreffen.
Auteur: J. De Borger
Uit bron: De Borger, J. (1901). Uitslaan van ijzeren of stalen sche... (pagina 74)

[Download de volledige versie]


Creative Commons LicenseDit werk is gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk 3.0 Licentie


Klik hier om terug te keren naar miniatuurweergave.Site ontwikkeld en gehost door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
Met steun van de provincie West-Vlaanderen
Logo VLIZ Logo provincie West-Vlaanderen