Header logo
|  Inleiding |  Beeldbank |  Zoeken |  Historische personen |  Gebruikte bronnen |
Niet ingelogd [Log in] [Registreer]

Beeldbank

Beeldbank > Beelden per thema > Visserij > Scheepswerven

« Vorige Volgende »

De Borger (1901, fig. 71)

De Borger (1901, fig. 71)
Beschrijving: Zweien. Bij de uiteinden waar de oppervlakte der buitenhuid tusschen twee opvolgende spanten meer afgerond is, zal men geringe verschillen krijgen. Hier is het dan juister op de volgende manier te werk te gaan, alhoewel deze weinig gevolgd wordt daar men meestal de zweiën opneemt zooals hiervoor is aangeduid. Zijn O en O’ den omtrek van een spant en S S’ eene sent ; zij ook m en m’ de punten van het spant waarop de zwei moet bepaald worden (mp=S’m’). Trekken wij op het horizontaal plan eene rechte lijn rt, evenwijdig aan pq, op eenen afstand qt gelijk aan de breedte van den vleugel des spants. Het snijpunt t der sent met de lijn rt zal in t’ op het vertikaal plan overgebracht worden, daar m’t’ gelijk is aan mq. Wanneer men uit t’ eene normale lijn t’u’ trekt op den omtrek van het spant, zal men eenen rechthoekigen driehoek bekomen welke de zwei van het punt m’ inhoudt en waarvan de hoogte u’t’ gelijk is aan pr.
Auteur: J. De Borger
Uit bron: De Borger, J. (1901). Uitslaan van ijzeren of stalen sche... (pagina 100)

[Download de volledige versie]


Creative Commons LicenseDit werk is gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk 3.0 Licentie


Klik hier om terug te keren naar miniatuurweergave.Site ontwikkeld en gehost door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
Met steun van de provincie West-Vlaanderen
Logo VLIZ Logo provincie West-Vlaanderen