Header logo
|  Inleiding |  Beeldbank |  Zoeken |  Historische personen |  Gebruikte bronnen |
Niet ingelogd [Log in] [Registreer]

Beeldbank

Beeldbank > Beelden per auteur > Van Beneden, Pierre-Joseph

« Vorige Volgende »

Van Beneden (1861, pl. 20)

Van Beneden (1861, pl. 20)
Beschrijving: Sacculina carcini, Rathke. Fig. 1 De eitjes in ontwikkeling, van a tot en met f. Fig. 2 Sacculina nog aan het abdomen van de krab vastgehecht. Fig. 3 Hetzelfde, geïsoleerd, gezien op ware grootte. Fig. 4 Hetzelfde vergroot, om bovenal in a, het adhesiepunt en in b, de opening te tonen. Fig. 5 Hetzelfde geopend, om de vertakkingen van het ovarium en de baarmoeder of uterus weer te geven. Fig. 6 Deze vertakkingen apart laten de eitjes en de embryo’s daar zien. Fig. 7 De krab gezien langs de kant van het sternum, laat zien de levende Sacculina in zijn geheel zien, zoals men ze kan waarnemen in de natuur. Fig. 8 Een embryo in een eitje. Fig. 9 Hetzelfde, geïsoleerd. Fig. 10 Een Sacculina nog aan het abdomen van de krab vastgehecht, geopend in de lengte vanaf de opening a. Fig. 11 Een Sacculina op ware grootte, vastgehecht aan een Grapsus varius, synoniem van Pachygrapsus marmoratus, wijfje van de Palma, naar een originele tekening bekendgemaakt door M. Carl Semper, voor zijn vertrek naar de Filipijnen. De opening b is in verbinding met de lichaamsholte van de Grapsus, en het chitineus membraan van de ene is verbonden met die van de andere.
Auteur: G. Severeyns in Van Beneden (1861)
Uit bron: Van Beneden, P.-J. (1861). Recherches sur les Crustacés d...

[Download de volledige versie]


Creative Commons LicenseDit werk is gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk 3.0 Licentie


Klik hier om terug te keren naar miniatuurweergave.Site ontwikkeld en gehost door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
Met steun van de provincie West-Vlaanderen
Logo VLIZ Logo provincie West-Vlaanderen