Header logo
|  Inleiding |  Beeldbank |  Zoeken |  Historische personen |  Gebruikte bronnen |
Niet ingelogd [Log in] [Registreer]

Beeldbank

Beeldbank > Beelden per periode > 19e eeuw > 1875 - 1899

« Vorige Volgende »

Dobrowolski (1903, fig. 11)

Dobrowolski (1903, fig. 11)
Beschrijving: De vezels blijven normaal min of meer parallel in de hele uitgestrektheid van de band, hun oriëntatie is slechts veranderd in gekromde banden om overal dezelfde hoek met de band te behouden. Maar soms in de banden in een min of meer gelijke richting van de luchtstroom, veranderen de vezels achtereenvolgens van voor naar achter van richting, om de evenwijdigheid te behouden ten opzichte van de beweging. Zo buigen de vezels, oorspronkelijk dwarsgelegen, om naar achteren, de convexiteit draait naar voren. Een van de armen van de kromme verkleint naar achteren, een min of meer dwarsliggende richting behoudend, terwijl de andere, langer en langer wordend, meer en meer de lengterichting benadert. Op het schema is dit alles verduidelijkt en duidt de pijl de bewegingsrichting aan.
Auteur: A. Dobrowolski
Uit bron: Dobrowolski, A. (1903). Météorologie: Observations des nu...

[Download de volledige versie]


Creative Commons LicenseDit werk is gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk 3.0 Licentie


Klik hier om terug te keren naar miniatuurweergave.Site ontwikkeld en gehost door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
Met steun van de provincie West-Vlaanderen
Logo VLIZ Logo provincie West-Vlaanderen