Header logo
|  Inleiding |  Beeldbank |  Zoeken |  Historische personen |  Gebruikte bronnen |
Niet ingelogd [Log in] [Registreer]

Beeldbank

Beeldbank > Beelden per periode > 20e eeuw > 1925 - 1949

« Vorige Volgende »

De Langhe (1939, kaart 1)

De Langhe (1939, kaart 1)
Beschrijving: Kaart der streek boven Brugge. Deze kaart is hier en daar nogal schematisch en onvolledig. Zij moet beschouwd worden als een hulpmiddel bij de studie van dit boek. Vele kleinere waterloopen en wegen, de moderne groote kanalen en banen, enz. hebben wij niet geteekend omdat zij hier belangloos zijn. Verschillende aangeduide dijken, hofsteden enz. zijn thans verdwenen. De toestand langs de kust en langs de Zwinmonding dateert van rond 1830. De Internationale Dijk staat dus niet op de kaart. De kaart is te klein om de toestanden in de monding van het Oude Zwin tusschen Westkapelle en het Hazegras en in de bedding van het Zwin tusschen Damme en Sluis nauwkeurig te kunnen aangeven. Trouwens voor dit laatste geval ontbreekt ons nog een nauwkeurig onderzoek. De nummers, die naast eenige hofsteden staan, beteekenen : 1: Hofstede Wittenhuuze ten Hasegarse. - 2: Hofstede de Kleine Keuvele. - 3: Hofstede de Groote Keuvele. - 4: Hof van Klein Reigarsvliet. - 5: Hof van Groot Reigarsvliet. - 6: Hofstede ten Palinghuuze.
Auteur: Anoniem in De Langhe (1939)
Uit bron: De Langhe, J.-E. (1939-1939). De oorsprong der Vlaamsche ... (pagina 148)

[Download de volledige versie]


Creative Commons LicenseDit werk is gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk 3.0 Licentie


Klik hier om terug te keren naar miniatuurweergave.Site ontwikkeld en gehost door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
Met steun van de provincie West-Vlaanderen
Logo VLIZ Logo provincie West-Vlaanderen