Header logo
|  Inleiding |  Beeldbank |  Zoeken |  Historische personen |  Gebruikte bronnen |
Niet ingelogd [Log in] [Registreer]

Beeldbank

Beeldbank > Beelden per thema > Visserij > Andere

« Vorige Volgende »

De Jonghe (1912, fig. 66-68)

De Jonghe (1912, fig. 66-68)
Beschrijving: Knoopen gevormd op trossen door middel hunner eigen strengen. Om een diamantknoop te maken leg den tros open tot op de plaats waar de knoop moet komen en behoud de oorspronkelijke kamming in de strengen. Breng nu ieder der drie strengen neder langs het staande part van den tros, derwijze drie bochten vormend, en houd ze zoo met de linkerhand. Neem de eerste streng a, fig. 66, leg ze over streng b en breng ze dan op door de bocht van streng c. Neem het eind van de tweede streng over de derde dan op door de bocht van de eerste. De laatste streng wordt over de eerste geleid en dan op door de bocht van de tweede. Haal de deelen dicht toe. Fig. 67 laat de bochten zien, elk op hare plaats, met de einden er door, eer zij dicht gehaald zijn en fig. 68 stelt den voltooiden knoop voor.
Auteur: J. De Jonghe
Uit bron: De Jonghe, J. (1912). De sfeer - Het schip - Vaart. Wat z... (pagina 72)

[Download de volledige versie]


Creative Commons LicenseDit werk is gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk 3.0 Licentie


Klik hier om terug te keren naar miniatuurweergave.Site ontwikkeld en gehost door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
Met steun van de provincie West-Vlaanderen
Logo VLIZ Logo provincie West-Vlaanderen