Neem een duik in het verleden van de Vlaamse oesterkweek


Tijdens de Belle Epoque aan het einde van de 19e eeuw kenden de talrijke oesterparken aan de Vlaamse kust een enorm succes en waren de Belgische oesters of 'Ostendaises' vaste kost op de feestmalen van de Europese elite. Honderd jaar eerder was de binnenlandse oesterkweek echter nog de zaak van één enkele firma en vandaag de dag lijken de gloriedagen van de Belgische oesters slechts een vage herinnering. Benieuwd naar de details van dit verhaal? Kijk dan zeker eens in de tijdslijn, waar de geschiedenis van de Belgische oesterkweek je op een plateau aangeboden wordt!

Bijdragen om dit historische overzicht verder aan te vullen zijn steeds welkom.
Contactpersoon: annkatrien.lescrauwaet@vliz.be

Hoe gebruik ik deze tijdslijn?
Reis door de tijd: Klik met de muis op een tijdsperiode naar keuze: 'eeuw' (onder), 'decennium' (midden) of 'maand' (boven). De blauwe streepjes in de balk (midden en onder) geven aan in welke periode informatie beschikbaar is op de tijdslijn. 'Klik en sleep' om in de tijd te reizen. Gebruik de 'scroll' functie van de muis om sneller door de tijdslijn te gaan. Met behulp van de pijltjes op je toetsenbord (← en →) kan je het snelst door de tijd reizen.
Verder lezen: Wil je meer weten dan enkel de hoofdlijnen? Klik op de thema- icoontjes (schip, boek, hoedje, ...) in de tijdsbalk voor meer informatie. Soms is een digitaal document (pdf) of beeld toegevoegd in de tekstballon.
Filteren op onderwerp is mogelijk door thema's aan of af te vinken onderaan de tijdslijn.
Markeren: met behulp van de 'markeer' functie kan je specifieke termen in geel laten oplichten in de tijdslijn.
Zoeken: met de 'Zoek' functie krijg je alle feiten die jouw zoekterm bevatten in een tabel opgelijst. Opgelet: de zoekmachine doorzoekt enkel de thema's die je actief aangevinkt hebt.


[Naar intro]