Boekvoorstelling: Tot elke prijs - Doris Klausing | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Boekvoorstelling: Tot elke prijs - Doris Klausing

De nieuwe historische roman 'Tot elke prijs' van de Oostende auteur Doris Klausing wordt voorgesteld op dinsdag 7 november 2017 (17:30) in het gebouwen van het VLIZ. Dit is meteen de start van een breder programma rond de herdenking van de Vissersopstand in Oostende 130 jaar geleden, met o.a. een expo, voorstellingen en lezingen.

Voor haar nieuwste historische roman ‘Tot elke prijs’ heeft Doris Klausing zich laten inspireren door de Oostendse vissersopstand uit 1887. In de schaduw van de Belle Epoque en het mondaine toerisme leven vissers in armzalige omstandigheden. Snelle vissersschepen door stoom aangedreven, vervangen stilaan de traditionele visserij met zeilschepen. Grote reders mijnen ‘Engelse vis’ tegen dumpingprijzen. De Oostendse vissers komen in opstand: vijf doden en acht zwaar gewonden is de trieste tol van twee dagen verzet. In de marge van die opstand levert een vissersvrouw strijd om haar gezin veilig door die bewogen periode te loodsen terwijl de adel, bourgeoisie, kunstenaars … hun liederlijke leven voortzetten.

Het boek is uitgegeven door Zorro Uitgeverij (www.zorrobooks.be). 

Wanneer

dinsdagavond 7 november 2017, vanaf 17:30

Waar

Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
InnovOcean Site, Wandelaarkaai 7, 8400 Oostende
zaal Beaufort (ingang pakhuis 68)

Inschrijven voor de boekvoorstelling

Inschrijven voor deze voorstelling is helaas niet meer mogelijk. De maximale capaciteit van de zaal werd ondertussen bereikt.

Andere activiteiten in het kader van 130 jaar Oostendse Vissersopstand

  • 'Tot elke prijs' belicht 130 jaar vissersopstand - Stad Oostende: vertelling, koorproductie en expo [lees meer]
  • Studiedag 'Vissen in het Verleden' - VLIZ, NAVIGO, CAG en agentschap Onroerend Ergoed [lees meer]