EMODnet Open Sea Lab II: Hackathon | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

EMODnet Open Sea Lab II: Hackathon

EMODnet organiseert van 4 tot 6 september een tweede hackathon met open mariene data. Doel is om multidisciplinaire teams te vormen, elk bestaande uit een mix van programmeurs, communicatie-experts, data-liefhebbers en ondernemers. Tijdens het Open Sea Lab II worden deze teams uitgedaagd om kennis en waarde te creëren met open mariene data van diverse organisaties, en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de uitdagingen van de blauwe samenleving aanpakken. Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich – individueel of in teams van 4-5 personen – nog steeds inschrijven tot 12 augustus. Ervaring is niet vereist! Ga jij de uitdaging mee aan? 

Ben jij een codeerder? Communicator? Dataliefhebber? Of ondernemer? Doe dan mee aan de tweede EMODnet Open Sea Lab hackathon. Gedurende drie dagen zullen de teams de strijd aangaan en hun expertise inzetten om nieuwe mariene en maritieme toepassingen te ontwikkelen door gebruik te maken van de rijkdom aan marien data en diensten van EMODnet, ICES en Copernicus Marine.

Ervaring is niet vereist! Experts in Europees marien datamanagement en digitale innovatie zullen aanwezig zijn om jouw team te helpen opbouwen (als je er nog geen hebt), workshops te leiden en je te coachen om jouw innovatieve ideeën om te zetten in toepasbare oplossingen.

Er was een kick-off op 24 mei in Brussel, waarop potentiële kandidaten werden uitgedaagd door experten in de drie thema’s waar tijdens de hackathon zal moeten rond gewerkt worden. Heb je deze kick-off gemist? Geen nood. Jen kan deze volledig herbeleven via de online webcast en het persbericht die de namiddag mooi samenvat.

De EMODnet Open Sea Lab hackathon 2019 in een notendop:

 • 4-6 september 2019 in de Zebrastraat in Gent;
 • Uitdagingen om aan te pakken in drie hoofdcategorieën:
  • Blauwe duurzame groei 
  • Blauwe samenleving & oceaan geletterdheid
  • Bescherming en beheer van het mariene milieu (inclusief klimaatverandering)
 • Om en bij de 20 coaches & experts ter plaatse van EMODnet, ICES, Copernicus Marine, VLIZ en imec;
 • Vele workshops rond diverse onderwerpen: van co-creatie en business modelling over machineleren, datavisualisatie en Story Mapping;
 • Tools voor deelnemers, prijzen, nevenactiviteiten, inspirerende sprekers en vele netwerkmogelijkheden!

Open Sea Lab II wordt georganiseerd door het EMODnet Secretariaat, in samenwerking met VLIZ, Copernicus Marine Service en ICES, en met de bijdrage van imec. Het initiatief wordt ondersteund door de Europese Commissie en VLIZ.

Meer informatie over de hackacthon en hoe te registreren is te vinden op www.opensealab.eu.