VLIZ-ledendag 2019: Marine Robotics Centre in primeur | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-ledendag 2019: Marine Robotics Centre in primeur

In primeur informeren we onze trouwe VLIZ-leden over het gloednieuwe Marine Robotics Centre, het speerpunt waarmee het VLIZ inzet op hoogtechnologisch marien onderzoek. De vierde editie van de VLIZ-ledendag belicht daarnaast ook de nieuwe boeiende uitdagingen voor het VLIZ.  VLIZ-leden, maar ook de niet-leden, worden warm onthaald in het Marien Station Oostende op vrijdagavond 21 juni.

Naar jaarlijkse traditie stelt het VLIZ, speciaal voor haar leden, eind juni de deuren van het Marien Station Oostende open. Met de VLIZ-ledendag willen we jullie van harte bedanken voor jullie trouwe steun. Dit jaar doen we dit door jullie in primeur te informeren over ons Marine Robotics Centre, het speerpunt waarmee het VLIZ inzet op hoogtechnologisch marien onderzoek. Op deze dag ontsluieren we jullie de geheimen van onze drie toestellen die we inzetten voor geofysisch, biogeochemisch en oceanografisch onderzoek. 
Het VLIZ staat hiernaast nog voor heel wat andere nieuwe postieve uitdagingen. We kregen recent een onderzoeksmandaat, we hebben een verhuis in het vooruitzicht en er komt een uitbreiding van het Marien Station Oostende. Over dit en nog veel andere boeiende VLIZ-aangelegenheden zullen we het ook hebben met jullie.

We nodigen jullie graag uit op vrijdagavond 21 juni 2019 in het Marien Station Oostende. Onze VLIZ-medewerkers zullen tijdens 5 infosessies vol overgave uitleg geven over de recente ontwikkelingen binnen het VLIZ, de onderwaterrobot ROV Genesis, de gloednieuwe autonome onderwaterrobot AUV Barabas, het uiterst bijzondere oppervlaktevaartuig USV Adhemar en de nieuwste educatieve tools rond onderwaterrobotten. De avond wordt afgesloten met een receptie.

Programma

18u-19u: Ontvangst & welkomstdrink
19u-21u: Infosessies
21u-22u30: Receptie

Locatie

Marien Station Oostende
Halve Maan Site
Slipwaykaai 2
8400 Oostende

Gratis voor VLIZ-leden

Deze avond wordt gratis aangeboden aan alle VLIZ-leden en hun kinderen jonger dan 12 jaar.

Het is nooit te laat om VLIZ-lid te worden. Dit kan ook ter gelegenheid van de VLIZ-ledendag. Word VLIZ-lid!
Niet-leden zijn ook welkom, mits een bijdrage van 10 euro per persoon.

Inschrijven

Inschrijving is noodzakelijk, graag tegen maandag 17 juni 2019: registreer hier.