Empowering Biodiversity Research Conference II - UITGESTELD tot 2021 | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Empowering Biodiversity Research Conference II - UITGESTELD tot 2021

Vijf jaar na de eerste Empowering Biodiversity Research conferentie, georganiseerd in mei 2015, willen we u uitnodigen voor een nieuwe trip in een wereld van standaarden en tools voor biodiversiteitsdata. Projecten die vijf jaar geleden opgestart zijn, staan nu op het punt te tonen wat beloofd werd. Sindsdien zijn ook veel nieuwe projecten gestart op het gebied van biodiversiteitsinformatica. Concepten zoals Open Data, Open Access en Open Science zijn nu alom bekend in alle onderzoekdisciplines en veranderen de manier waarop wetenschap wordt gevoerd. VLIZ en LifeWatch Belgium zorgen voor de mariene toets in het programma. Blokkeer alvast 14 en 15 mei 2020 in jouw agenda voor deze tweedaagse in het AfricaMuseum in Tervuren. Hou de conferentiewebsite www.biodiversity.be/ebr2020 in de gaten voor de meest recente info rond programma en keynote sprekers.

Registratie

U kunt zich online registreren: de kosten voor de conferentie bedragen 50 euro en omvatten de toegang tot de conferentie en de Biodiversity Informatics Market, evenals koffiepauzes, lunch en receptie.

Organisatoren

De conferentie wordt georgansieerd door het Belgian Biodiversity Platform, het AfricaMuseum, het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), de Plantentuin van Meise (Meise), Université catholique de Louvain (UCL), Université Liège (ULiège), het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo).

Partners

Onze partners zijn CETAFDiSSCoELIXIR, GBIF, and LifeWatch Belgium.