VLIZ-webinar: Virtuele strandwandeling met zeeweetjes - lente | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-webinar: Virtuele strandwandeling met zeeweetjes - lente

Woensdag 27 mei (20:00-20:45) organiseert het Vlaams Instituut voor de Zee een eerste webinar met zeeweetjes en -wetenschap. Jan Seys, marien bioloog en woordvoerder bij het VLIZ, bijt de spits af en neemt je mee naar het strand. Tijdens deze virtuele wandeling staat hij stil bij enkele markante strandvondsten en mooie lentefenomenen aan onze Vlaamse kust. Je krijgt er de wetenschappelijke achtergrond gratis bij, alsook de kans om prangende vragen te stellen. Voor iedereen met goesting in meer zee in deze coronatijden! - Te herbekijken via het VLIZ YouTube-kanaal.

Nu de coronamaatregelen ons dwingen om op andere manieren in contact te staan met ons leergierige publiek, start het VLIZ virtuele informatiesessies voor het brede publiek via ZOOM. Dit online platform is gemakkelijk en gratis te installeren op PC, laptop, tablet of mobiele telefoon. Wil of kun je geen programma downloaden, volg het webinar dan gewoon via je browser. Je hoeft geen account aan te maken.

Geïnteresseerd in deze eerste sessie? Via volgende link kan je registreren. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail voor je deelname op woensdagavond 27 mei.

Hoe gaat het in zijn werk? In de bevestigingsmail vind je een link naar het webinar (achter ‘Join from PC, Mac, Linux, iOS or Android’). Klik op deze link om deel te nemen. Je komt tijdelijk terecht in de wachtruimte, waarna je toegang krijgt tot de webinar. We openen de deuren van het webinar om 19u55. Je eigen audio en video zal je niet kunnen inschakelen. Via de chatbox heb je wel de mogelijkheid om in interactie te gaan met de sprekers en de andere deelnemers.

De smaak te pakken gekregen? Later in het jaar plant het VLIZ nog webinars. Al zeker volgen gelijkaardige virtuele strandwandelingen in de zomer, herfst en winter. Want het strand blijft een interessante plek om te vertoeven en bij te leren!