VLIZ-webinar: Virtuele strandwandeling met zeeweetjes - herfst | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-webinar: Virtuele strandwandeling met zeeweetjes - herfst

Op woensdag 30 september organiseert het Vlaams Instituut voor de Zee een derde virtuele strandwandeling. Bij het begin van de herfst ga je in dit webinar opnieuw op stap langs het strand. Je krijgt een 5-tal zeeweetjes voorgeschoteld door Jan Seys, marien bioloog en woordvoerder bij het VLIZ. Hij zal het onder andere hebben over de opmars van exotische soorten, haaien in de Noordzee en waarom de "golfbrekers" geen golven breken. Je krijgt er de wetenschappelijke achtergrond gratis bij, alsook de kans om vragen te stellen. De wind in de haren moet je er zelf bijdenken ... Inschrijven voor de ZOOM-sessie van 30 september (20:00-20:45) kan via onderstaande link. Heb je de webinars gemist? Herbekijk deze via het YouTube-kanaal van VLIZ.

Nu de coronamaatregelen ons dwingen om op andere manieren in contact te staan met ons leergierige publiek, start het VLIZ virtuele informatiesessies voor het brede publiek via ZOOM. Dit online platform is gemakkelijk en gratis te installeren op PC, laptop, tablet of mobiele telefoon. Wil of kun je geen programma downloaden, volg het webinar dan gewoon via je browser. Je hoeft geen account aan te maken.

Geïnteresseerd in deze tweede sessie? Via volgende link kan je registreren. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail voor je deelname op woensdagavond 30 september. 

Hoe gaat het in zijn werk? In de bevestigingsmail vind je een link naar het webinar (achter ‘Join from PC, Mac, Linux, iOS or Android’). Klik op deze link om deel te nemen. Je komt tijdelijk terecht in de wachtruimte, waarna je toegang krijgt tot de webinar. We openen de deuren van het webinar om 19u55. Je eigen audio en video zal je niet kunnen inschakelen. Via de chatbox heb je wel de mogelijkheid om in interactie te gaan met de sprekers en de andere deelnemers. Klik hiervoor op het tekstballonnetje onderaan je scherm.

Later in het jaar volgt nog een virtuele winterwandeling met het VLIZ. Je kan de lentewandeling en de zomerwandeling herbekijken via het YouTube-kanaal van VLIZ.