VLIZ-webinar: Virtuele strandwandeling met zeeweetjes - zomer | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-webinar: Virtuele strandwandeling met zeeweetjes - zomer

Woensdag 24 juni (20:00-20:45) organiseert het Vlaams Instituut voor de Zee voor een tweede keer een webinar vol zeeweetjes en -wetenschap. Je gaat tijdens deze virtuele strandwandeling opnieuw op stap met Jan Seys, marien bioloog en woordvoerder bij het VLIZ. Hij toont je enkele strandvondsten en fenomenen, die je typisch in de zomer aantreft aan onze Vlaamse kust. Je krijgt er de wetenschappelijke achtergrond gratis bij, alsook de kans om prangende vragen te stellen. Voor iedereen met goesting in meer zee in deze coronatijden! Inschrijven voor de ZOOM-sessie van 24 juni kan via onderstaande link. Heb je de webinars gemist? Herbekijk deze via het YouTube-kanaal van VLIZ.

Nu de coronamaatregelen ons dwingen om op andere manieren in contact te staan met ons leergierige publiek, start het VLIZ virtuele informatiesessies voor het brede publiek via ZOOM. Dit online platform is gemakkelijk en gratis te installeren op PC, laptop, tablet of mobiele telefoon. Wil of kun je geen programma downloaden, volg het webinar dan gewoon via je browser. Je hoeft geen account aan te maken.

Geïnteresseerd in deze tweede sessie? Via volgende link kan je registreren. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail voor je deelname op woensdagavond 24 juni.

Hoe gaat het in zijn werk? In de bevestigingsmail vind je een link naar het webinar (achter ‘Join from PC, Mac, Linux, iOS or Android’). Klik op deze link om deel te nemen. Je komt tijdelijk terecht in de wachtruimte, waarna je toegang krijgt tot de webinar. We openen de deuren van het webinar om 19u55. Je eigen audio en video zal je niet kunnen inschakelen. Via de chatbox heb je wel de mogelijkheid om in interactie te gaan met de sprekers en de andere deelnemers.

Later in het jaar plant het VLIZ nog webinars. Na een eerste lentewandeling en nu de zomerwandeling, volgen zeker nog gelijkaardige sessies in de herfst en winter. Want het strand blijft boeiend, het hele jaar door!