VLIZ-webinar: Virtuele Noordzeeduik - onderwatererfgoed | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-webinar: Virtuele Noordzeeduik - onderwatererfgoed

Op woensdagavond 8 december (20u) zetten we onze virtuele noordzeeduik voort. In het derde en laatste webinar van deze reeks zijn we aanbeland op de Noordzeebodem. Deze donkere en koude omgeving krioelt van het leven maar herbergt ook heel wat onderwatererfgoed: waardevolle schatten uit het verleden. Elk van deze vondsten heeft een eigen verhaal. Maritiem archeoloog en wetenschappelijk duiker Sven Van Haelst (VLIZ) voert je mee onder water en reconstrueert samen met jullie de verhalen achter enkele van deze schatten. Voor iedereen met goesting in meer zee in deze opflakkerende coronatijden! - Herbekijk het webinar

Tot zolang de coronamaatregelen ons dwingen om op andere manieren in contact te staan met ons leergierige publiek, organiseert het VLIZ virtuele informatiesessies voor het brede publiek via ZOOM. Dit online platform is gemakkelijk en gratis te installeren op PC, laptop, tablet of mobiele telefoon. Wil of kun je geen programma downloaden, volg het webinar dan gewoon via je browser. Je hoeft geen account aan te maken.

Geïnteresseerd in in de virtuele Noordzeeduik met focus op onderwaterefgoed op de Noordzeebodem? Via onderstaande link kan je registreren. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail voor je deelname op woensdagavond 8 december (20u).

Naar de registratie

Hoe gaat het online webinar in zijn werk? In de bevestigingsmail vind je een link naar het webinar (achter ‘Join from PC, Mac, Linux, iOS or Android’). Klik op deze link om deel te nemen. Je komt tijdelijk terecht in de wachtruimte, waarna je toegang krijgt tot de webinar. We openen de deuren van het webinar om 19u55. Je eigen audio en video zal je niet kunnen inschakelen. Via de chatbox heb je wel de mogelijkheid om in interactie te gaan met de sprekers en de andere deelnemers. Klik hiervoor op het tekstballonnetje onderaan je scherm.

Je kan de eerdere VLIZ-webinars herbekijken via het YouTube-kanaal van VLIZ.