Open Sea Lab 3.0 hackathon | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Open Sea Lab 3.0 hackathon

De Open Sea Lab Hackathon is een uniek online evenement dat data- en multidisciplinaire wetenschappers, softwareontwikkelaars, sociale vernieuwers, studenten en bedrijven uit Europa en de rest van de wereld samenbrengt. De teams worden uitgedaagd om de rijkdom aan open-source mariene data in het nieuwe gecentraliseerde EMODnet-portaal te verkennen, en hiermee oplossingen te ontwikkelen voor de grote uitdagingen waar de oceaan momenteel tegenaan botst. De winnaars van deze derde editie van de hackathon zullen aannwezig kunnen zijn op de European Maritime Day op 30 maart 2023 in Brest (Frankrijk), waar ze worden getrakteerd op een bloeiend activiteitenprogramma en kunnen genieten van de expo-, pitching- en netwerkmogelijkheden om hun talenten en oplossingen te tonen aan een internationaal maritiem publiek.

Open Sea Lab 3.0 werkt samen met belangrijke EU-datadiensten, organisaties en initiatieven binnen Europa's bloeiende landschap van oceaandata. Het is gericht op het stimuleren van netwerken binnen de gemeenschap en het bevorderen van de ontwikkeling en toepassing van innovatieve, op wetenschap gebaseerde oplossingen met behulp van mariene gegevens. Dat ter ondersteuning van de Green Deal van de EU en de Agenda 2030 van de VN.

Het formaat en de uitdagingen van het Open Sea Lab 3.0 worden gepresenteerd tijdens een drie weken durende online "opwarmperiode" die begint op 7 maart 2023 en bestaat uit een reeks online trainingen door deskundige mentoren en coaches. Alle sessies worden live gestreamd en daarna online beschikbaar gesteld op de website. Dit is jouw kans om meer te weten te komen over de hackathon en de organisatoren, enkele coaches en gegevensverstrekkers te ontmoeten.

De hackathon staat open voor iedereen, inclusief technische en niet-technische achtergronden.

Kom meer te weten en schrijf je in!