Sustainable Blue Economy Partnership Symposium

Start datum
Eind datum
Locatie
Royal Museums of Fine Arts of Belgium, Brussels
Land
Belgium

Het Sustainable Blue Economy Partnership is een inspanning van 60 partnerinstellingen uit 25 landen en de Europese Commissie om investeringen in onderzoek en innovatie te bundelen en nationale programma's op pan-Europese schaal op elkaar af te stemmen. Als een door Horizon Europe medegefinancierd partnerschap houdt de strategie rekening met de O&I-agenda's van de zeebekkens (Middellandse Zee, Zwarte Zee, Oostzee en Noordzee) en de Atlantische Oceaan en bouwt zij voort op de lessen die uit eerdere initiatieven zijn getrokken.

Het eerste Sustainable Blue Economy Partnership Symposium, dat plaatsvindt op 13-14 februari 2024 in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, zal 'thought leaders', experts en praktijkmensen samenbrengen in een grootschalig Europees evenement om de transformatie naar een duurzame blauwe economie te bevorderen.

Het symposium zal een overzicht geven van de doelstellingen van de projecten die gefinancierd zijn in het kader van de 1st Joint Transnational Call en presenteert de prioriteiten voor de tweede oproep. Het biedt de gelegenheid om te leren van vooraanstaande panelleden uit de wetenschap, het beleid en het bedrijfsleven, nieuwe inzichten te verwerven en het netwerk uit te breiden.

Meer informatie is beschikbaar op de website van het Sustainable Blue Economy Partnership