Integrated Marine Readings and Samples | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Integrated Marine Readings and Samples

In het geïntegreerd datasysteem IMERS worden meetgegevens verzameld van multidisciplinaire Belgische en internationale projecten en meetcampagnes. Het kent zijn sterkte in de mogelijke opslag van uitgebreide technische metadata gekoppeld aan de meetwaarden. Integratie is gekoppeld aan kwaliteitscontrole en faciliteert de dataflow naar nationale en internationale datasystemen. De data opgenomen in IMERS die reeds publiek ontsloten mogen worden, worden via een online interface aangeboden.

website

In de IMERS databank worden meetgegevens bewaard die gebaseerd zijn op staalnames van water, sedimenten, zwevende stoffen en biota. De database werd opgezet naar aanleiding van een groeiende behoefte aan een systeem voor uniforme opslag van data voortkomend uit diverse staalnamecampagnes.

Voor de gebruiker is het mogelijk om te zoeken naar informatie over staalnames via een uitgebreide zoekinterface of via het selecteren van een bepaald gebied of staalnamepunt op een kaartinterface.

Er is gestreefd naar een maximale integratie met de andere VLIZ-datasystemen. Alle taxa zijn gelinkt aan de taxonomische soortenlijst (APHIA). De personen en instituten zijn gelinkt aan het geïntegreerd marien informatiesysteem (IMIS). Waar mogelijk zijn de cruises en trips gelinkt aan deze uit de databank voor mariene informatie en data aquisitie van het onderzoeksschip R.V. Zeeleeuw (MIDAS).

Een overzicht van de projecten en het aantal records opgenomen in IMERS vind je hier.

Een interface  naar een specifieke datacollectie binnen IMERS kan ingebouwd worden in projectwebsites. Enkele voorbeelden: INRAM, OMES,...

 

Contact : data@vliz.be