Onze kust anders bekeken | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Onze kust anders bekeken

Toegevoegd op 2009-12-03
In het boek "Onze kust anders bekeken" dompelen zeewetenschapper Jan Seys en fotograaf Misjel Decleer je onder in 27 mysteries van onze kust. Een absolute must voor wie onze kust met andere ogen wil leren bekijken!

Het beeld van onze kust als louter vakantiebestemming of als havenbedrijf is té eenzijdig. Voor wie goed toekijkt heeft onze kust immers zoveel meer in petto.

Met wat speurderszin ontdek je er nieuwe warmwatervissen die de opwarming van Noordzeewater wel zien zitten. Of ontdek je vergeten loopgraven uit WOI en de ronduit spectaculaire kreeksporen van de oude, verdwenen Zwingeul. Elders markeren litteke in het landschap de duinakkertjes van weleer, of doen aangespoelde kwallen de vraag rijzen waar die vandaan komen. Zal de zeespiegel nog verder stijgen? Wat betekenen boeien en vuurtorens nog in deze tijden van gps? Of wat vertellen de ribbels op een strand? Het boek "Onze kust anders bekeken" neemt je mee op verrassingstochten langs mosselkweekpercelen op zee, markante gebouwen op de zeedijk, het lichten en schuimen van de zee en nog zoveel meer.

Communicatieverantwoordelijke van het VLIZ, Jan Seys, en natuurfotograaf Misjel Decleer brengen in 27 prachtig geïllustreerde verhalen het gevarieerde en uitgebreide onderzoek van meer dan honderd zee- en kustexperten aan het licht.

Dit boek is een absolute must voor wie onze kust met andere ogen wil leren bekijken! Zeker een waardevolle boekentip voor de komende feestdagen!

Uitgegeven door Het Bronzen Huis
190 pagina's
ISBN-nummer: 9789079669004

Het boek is te vinden in de de betere boekhandel voor 39,50 €.

Voor abonees van het gratis infoblad De Grote Rede is het boek verkrijgbaar aan een gunsttarief.

Meer informatie:
Jan Seys
Communicatieverantwoordelijke
Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ)
Tel. 059 34 21 30
Gsm. 0478 37 64 13
Email: jan.seys@vliz.be[Overzicht] [Login]