Klaar voor de zomer met de Zeekrant | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Klaar voor de zomer met de Zeekrant

Toegevoegd op 2020-06-12
De zomer van 2020 zal er door de coronapandemie wat anders uitzien dan we gewoon zijn. Maar Corona of niet, de Zeekrant blijft een vaste waarde bij aanvang van het zomerverlof. En dit jaar is dat niet anders. Met de Zeekrant willen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen de kustbewoner en kustbezoeker informeren over actuele zeethema’s. Zoek een rustig plekje, met zicht op zee, en laat je onderdompelen in boeiend zeenieuws.

Foto: VLIZ (Nancy Fockedey)

In dit nummer van de Zeekrant kom je onder andere te weten hoe het nieuwe marien ruimtelijk plan 2020-2026 eruit ziet, of de oceaan de waterbron is van de toekomst, hoe klimaatverandering het voorkomen van soorten in onze Noordzee beïnvloedt, of de opspuiting van onze stranden met zand al dan niet zinvol is, hoe wetenschappers onderzoeken of de vis op ons bord wel degelijk de soort is die we bestelden op restaurant, en zoveel meer.

Daarnaast vind je centraal in de Zeekrant een handig overzicht van de vijf meest voorkomende strandschelpen aan onze kust. Op basis van tellingen van strandschelpen door burgers op drie opeenvolgende Grote Schelpenteldagen (2018-2020) krijgen we beetje bij beetje een beeld van de toppers onder de schelpen.

De informatieve Zeekrant wordt gedrukt op 60.000 exemplaren en is gratis te verkrijgen in het VLIZ, de Provincie West-Vlaanderen en via tal van verdeelpunten (bv. bezoekerscentra en diensten toerisme) aan de Belgische kust. Ze kan ook worden geraadpleegd via de VLIZ-website en ISSUU.

Wil je ook exemplaren verdelen in je zaak, school of vereniging? Neem dan contact op met info@vliz.be of +32-(0)59-34 21 30.
 

Link: www.vliz.be/nl/zeekrant?year=2020#filter[Overzicht] [Login]