‘Blauw gebouw’ InnovOcean Campus ingehuldigd | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

‘Blauw gebouw’ InnovOcean Campus ingehuldigd

Toegevoegd op 2022-12-07
Op maandag 5 december was het zover. ILVO, het VLIZ en zijn partners namen officieel hun intrek in de gloednieuwe InnovOcean Campus, aan de Jacobsenstraat 1 te Oostende. De inhuldiging, in het bijzijn van Hilde Crevits, Vlaams viceminister-president en minister van Visserij, werd bijgewoond door meer dan honderd prominenten en stafmedewerkers.

Foto: VLIZ | Els verhaeghe

In haar speech drukte Hilde Crevits een grote tevredenheid uit over het niewbouwproject: “Met de realisatie van de gloednieuwe InnovOcean Campus heeft de kust er een pareltje bij. Onze kennisinstellingen ILVO en VLIZ  gaan hier samen in zee om het marien onderzoek in Vlaanderen te versterken en open te stellen naar het brede publiek. Een belangrijke stap voor een duurzame toekomst van een kleine maar dynamische sector, en dit dankzij een stevige investering vanuit Vlaanderen.”

De nieuwbouw kwam er dankzij een investering van meer dan 20 miljoen euro vanuit de Vlaamse overheid. Het gebouw herbergt in zijn 8.000 vierkante meter naast de nodige bureelruimte, vergadercapaciteiten en een auditorium, ook een publieke ‘zeebibliotheek’ en gespecialiseerde onderzoeks- en labo-infrastructuur voor het ILVO. De ‘natte faciliteiten’ van het VLIZ blijven gehuisvest in het Marien Station Oostende aan de Slipwaykaai, op een kilometer afstand van de InnovOcean Campus. Het nieuwe gebouw is met zijn blauwe faience bezetting een opvallende verschijning in het stadsbeeld. De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV coördineerde de nieuwbouw, het bouwteam bestaande uit Algemene Bouw Maes (groep Van Roey) en EVR-architecten uit Gent zorgde voor de uitvoering.Op de InnovOcean Campus zijn bijna 300 stafmedewerkers gehuisvest. ILVO of het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek is met zijn visserijonderzoek al sinds 1976 gehuisvest in de Ankerstraat te Oostende. Meer dan 90 onderzoekers en technici werken er aan de duurzame exploitatie van natuurlijke hulpbronnen uit de zee en op innovatieve monitoring van de gevolgen van die exploitatie op het mariene ecosysteem. Het Vlaams Instituut voor de Zee of VLIZ is opgericht in 1999 en intussen vanuit Oostende uitgegroeid tot een vaste waarde in een breed scala van zee- en kustonderzoek, met een personeelsbestand van meer dan 150 medewerkers. Ook de partners van het VLIZ (UNESCO/IOC Project Office for IODE, EMODnet, de European Marine Board en het Streekhuis Kust van de Provincie West-Vlaanderen), met een totaal van een 40-tal stafmedewerkers zijn mee verhuisd.

Meer beelden in de VLIZ-fotogalerij:
 

Link: www.vliz.be/nl/multimedia/vliz-events?album=5556[Overzicht] [Login]