Open Marien Archief | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Open Marien Archief

Het Open Marien Archief van België (OMA) biedt vrije toegang tot de digitale publicaties over de Vlaamse kust en het Belgisch deel van de Noordzee, en alle andere mariene, estuariene en kustgebonden publicaties van Belgische auteurs en wetenschappers en van buitenlandse wetenschappers geaffilieerd aan een Belgische instelling.

Meer info

Nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Toekomst voor de Noordzee: state of the sea na 4 jaar Belgisch Noordzeebeleid
Plasman, C.; Bossu, P. (2007). Toekomst voor de Noordzee: state of the sea na 4 jaar Belgisch Noordzeebeleid. Argus Milieumagazine 5(4): 4-9
In: Argus Milieumagazine. Stichting Leefmilieu: Antwerpen. ISSN 1379-4957, meer

Beschikbaar in  Auteurs 

Trefwoorden

Auteurs  Top 

Abstract
    De Noordzee is een van de rijkste en grootste natuurgebieden van ons land. De Noordzee trekt de mensen aan en ligt gevoelig in de publieke opinie. Rampen op en projecten rond de ‘Elfde Provincie’ van het land krijgen altijd veel aandacht in de media. Maar belangrijke aspecten van de Noordzee zijn niet zichtbaar van op het land en veel natuurwaarden (denk aan de Vlaamse Banken en de Kustbanken) zijn zelfs nauwelijks zichtbaar van op zee. De zee moet dus anders benaderd worden dan andere natuurgebieden zoals bossen, valleien of duinen.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs