Persuitnodiging: Eerste steenlegging InnovOcean Campus - UITGESTELD | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Persuitnodiging: Eerste steenlegging InnovOcean Campus - UITGESTELD

Omwille van het Coronavirus COVID-19 wordt het persmoment voor de eerstesteenlegging van de InnovOcean Campus van 18 maart 2020 uitgesteld.

Oostende (2020.03.10) – Persuitnodiging voor de eerste steenlegging van de InnovOcean Campus door Vlaams minister van Landbouw en Innovatie Hilde Crevits, in aanwezigheid van West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé, burgemeester van Oostende Bart Tommelein en de topmannen van ILVO en VLIZ, Joris Relaes en Jan Mees. Op woensdag 18 maart 2020 van 08:00 stipt tot 08:30 met afsluitend een zoetzout snel ontbijt. Locatie: Ankerstraat 1, Oostende

Persbericht door: ILVO en VLIZ

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Oostendse afdeling voor marien onderzoek van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) ontwikkelen als huisvesting samen een nieuw gemeenschappelijk onderzoekscomplex van 8.000m² op de Oosteroever in Oostende.

  • Wat zal dit betekenen voor de ontwikkeling van de blauwe economie in Vlaanderen?
  • Wat is er zo bijzonder aan het gebouw en waarom belooft dit een nieuw landmerk in het Oostendse landschap te worden?
  • Hoe kijken ILVO en VLIZ aan tegen de toekomstige co-housing? Wat betekent dit voor de werking, het onderzoek en de internationale uitstraling van beide instituten?

Op de ingebruikname van het nieuwe gebouw is het wachten tot 2022, maar op 18 maart 2020 wordt door Vlaams minister van Landbouw en Innovatie Hilde Crevits de eerste symbolische steen gelegd. U bent van harte welkom om dit historische moment bij te wonen.

Graag een seintje als u erbij kan zijn, per mail aan nele.jacobs@ilvo.vlaanderen.be of telefonisch op +32-(0)472-53 06 96

Perscontact