Tijdslijn
Interactieve tijdslijn
Wil je graag weten waar Alphonse Renard zich in 1891 net mee bezig hield, wanneer België toetrad tot de Internationale Raad voor het Onderzoek van de Zee, hoe lang het lichtschip de ‘West-Hinder’ werd ingezet voor wetenschappelijke waarnemingen of welke mariene onderzoeker in 1909 directeur werd van het Koninklijk Natuurhistorisch Museum in Brussel? Breng dan zeker een bezoek aan onze interactieve tijdslijn waarin zo’n 500 jaar geschiedenis van de Belgische mariene wetenschappen verzameld wordt. Je kan simpelweg scrollen doorheen de eeuwen, decennia en maanden, maar via de zoek- en markeerfuncties kan je ook gerichter op zoek gaan naar informatie. Door onderaan de tijdslijn de beschikbare thema’s af of aan te klikken, kan je de gegevens bovendien ook filteren op onderwerp. Alle feiten worden gelinkt aan de originele bronnen, die vaak ook online beschikbaar zijn.
Infographic historiek Belgisch marien onderzoek
Een algemeen overzicht van de belangrijkste onderzoekers, stations en instituten, onderzoeksschepen en mijlpalen van de geschiedenis van het Belgisch marien onderzoek, kan je bekijken op deze infographic (© Scigrades).
Historiek van de mariene wetenschappen in Vlaanderen in vogelvlucht
Deze geïllustreerde tijdslijn van de hoogtepunten van het marien onderzoek in Vlaanderen kan je in levende lijve bekijken in het Marien Station Oostende, maar hier kan je ook online kennismaken met dit verhaal.