GAUFRE
Website GAUFRE
 
      GAUFRE > Output
Gaufre rapport

Het stuk Noordzee dat voor onze kust ligt, behoort tot de drukst bevaren wateren ter wereld. En scheepvaart is lang niet de enige gebruiker van de Noordzee. Er vinden ook tal van andere activiteiten plaats. Om te voorkomen dat de verschillende gebruikers met elkaar in aanvaring komen naarmate de activiteit op zee verder toeneemt, is een plan met duidelijke afspraken over het gebruik van de Noordzee geen overbodige luxe. Die overtuiging lag aan de basis van het GAUFRE-project (geen acroniem, staat voor Towards A Spatial Structure Plan for Sustainable Management of the Sea) dat uitgevoerd werd door drie onderzoekgroepen van de Universiteit Gent en één privébedrijf. Het project liep gedurende twee jaar binnen het kader van het Federaal Wetenschapsbeleid en is dit jaar afgerond.
   

Klik op het rapport om naar de download site te gaan.Een zee van ruimte

Naar een ruimtelijke structuur voor het duurzaam beheer van de Noordzee

In het GAUFRE-project(2003-2005) werkten vier partners (drie onderzoeksteams van de Universiteit van Gent en Ecolas nv) samen om wetenschappelijke kennis te vergaren omtrent het gebruik van het Belgisch deel van de Noordzee en de mogelijke effecten van dat gebruik. Daarop verder bouwend wilden deze partners ook de visievorming voor een optimale ruimtelijke planning in het Belgische deel van de Noordzee voeden.

Dit boek vormt de weergave van het ruimtelijk-analytisch en ontwerpdeel van dit project. Grote aandacht gaat hierbij uit naar het ontwikkelen van een specifieke methodologie voor ruimtelijke planning op zee.

Het GAUFRE-project kadert in de PODO-II onderzoeksactie van het Federaal Wetenschapsbeleid.

Drie verschillende versies zijn voorhanden (copyright Federaal Wetenschapsbeleid)


                   

Gebruik volgende referentie:

MAES, F. SCHRIJVERS, J. & VANHULLE, A. (red.), Een zee van ruimte, Federaal Wetenschapsbeleid, Brussel, 2005, 204 p.
MAES, F. SCHRIJVERS, J. & VANHULLE, A. (red.), A Flood of Space, Belgian Science Policy, Brussels, 204 p.
MAES, F. SCHRIJVERS, J. & VANHULLE, A. (red.), Un Ocean d'espace, Politique Scientifique Fédérale, Bruxelles, 2005, 204 p.

Een papieren exemplaar kan besteld worden bij het het Federaal wetenschapsbeleid.Gaufre workshop rapport
  • Anon. (2004). Report of the Workshop on Marine Spatial Planning, Gent, January 16-17, 2004. Universiteit Gent: Gent, Belgium - downloaden

 Mare Meum

Wat?

De tentoonstelling Mare Meum presenteert een tweeledige benadering van de toekomstige ontwikkeling van de Belgische kust. Het GAUFRE onderzoeksteam introduceert nieuwe inzichten voor de exploitatie van de Noordzee. FLCextended toont M.U.D, een proactief ruimtelijk scenario voor het kustlandschap van Calais tot het Verdronken Land van Saeftinghe.

Waar?

  • UNIVERSITEITSBIBLIOTHEEK GENT

Wanneer?

  • van 06.12.2005 tot 13.01.2006

lees verder