Giften voor De Zee als Goed Doel tijdelijk extra voordelig

De Zee als Goed Doel
VLIZ

Ben je gepassioneerd door de zee en wens je marien onderzoek te steunen? Dat kan via De Zee als Goed Doel – de filantropiewerking van het VLIZ. Om de impact van de coronacrisis op giften aan erkende instellingen te beperken, verhoogt de federale overheid de belastingvermindering voor giften gedaan in 2020 tijdelijk naar 60%.

'De Zee als Goed Doel' is het enige goede doel in Vlaanderen dat zich specifiek richt op marien wetenschappelijke kennis. Door jouw gift genereren de VLIZ-filantropieprojecten wereldwijd nieuwe wetenschappelijke kennis ten voordele van een duurzame toekomst voor de zee, zodat ook jij kan blijven genieten van de zee.

Wegens het annuleren van alle evenementen omwille van de Covid-19 pandemie, liep de ‘De Zee als Goed Doel’ dit jaar heel wat inkomsten mis. De online aangeboden alternatieven gaven niet dezelfde financiële return als een fysieke aanwezigheid op een event. Daarom doet de VLIZ-filantropiewerking een warme oproep tot doneren. Jullie financiële steun hebben we dit jaar meer dan ooit nodig als we ons doel willen behouden om marien onderzoek die extra duw in de rug te geven.

Bovendien is er goed nieuws voor iedereen die dit jaar nog een gift doet. De federale overheid verhoogt de belastingvermindering voor giften aan erkende instellingen vanaf €40 ─ gedaan in 2020 ─ van 45% naar 60%. Het plafond voor belastingvermindering voor giften wordt opgetrokken van 10% naar 20% van het netto-belastbaar inkomen. Kortom, wanneer je nog in 2020 €100 doneert, kost je dit maar €40!

Bij een gift vanaf €40, samen met de vermelding van uw naam en adres, ontvang je van ons in het eerste kwartaal van 2021 een fiscaal attest. Je kan heel eenvoudig doneren via het online formulier.

Wist je dat je De Zee als Goed Doel in het algemeen kan steunen of je steun specifiek kan richten naar:

 

Wens je dat jouw gift bij een specifiek onderzoeksproject terecht komt? Stort dan je bedrag naar keuze op het filantropierekeningnummer IBAN BE70 0017 1687 3425 (BIC GEBABEBB) van het Vlaams Instituut voor de Zee vzw met de vermelding ‘Naam Voornaam gift [naam van het project]’. Dit kan ook via het online formulier.

Wil je meer info over jouw gift of je fiscaal attest? Contacteer dan onze filantropieverantwoordelijke Karen Rappé.

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!