Blue-Cloud hackathon: decodeer de oceaan

Blue-Cloud Hackathon
Blue-Cloud

Laat je gedurende drie weken insprireren en ga op je eigen tempo op ideeëntrip doorheen Blue-Cloud, een nieuw, marien open science platform. Doe vervolgens mee aan de 3-daagse virtuele Blue-Cloud hackathon (7-9 februari) en win met je team tot 60.000 euro aan prijzen!

De virtuele Blue-Cloud Hackathon van 7 tot 9 februari is een open uitnodiging voor mariene wetenschappers en onderzoekers, datawetenschappers, ICT-experts, innovators, studenten en iedereen met een passie voor de oceaan. Doel is om Blue-Cloud te verkennen en te testen. Dit nieuwe, open wetenschapsplatform voor de zee biedt een schat aan gegevens, analytische tools en rekenkracht om jou en jouw team te ondersteunen bij het ontwikkelen van oplossingen voor een veilige, gezonde, productieve, voorspelde en transparante oceaan.

Deelnemers worden tijdens de hackathon uitgedaagd om toepassingen te ontwikkelen die bijdragen aan het verbeteren van de kennis van mariene ecosystemen; de overgang naar een groenere, blauwe economie te ondersteunen; oceaangeletterdheid te bevorderen en/of de internationale samenwerking te verbeteren om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties te bereiken (SDG's - Agenda 2030).

Ter voorbereiding kan je (optioneel) een virtuele opwarming volgen, waarbij je gedurende 3 weken en op je eigen tempo meer leert over de diensten en tools van Blue-Cloud (gestart vanaf 17 januari).


About the Blue-Cloud Hackathon
Blue-Cloud
Leer meer over deze Blue-Cloud hackathon

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!