Verfijn je skills in Ocean Data Management

In deze online training maak je kennis met verschillende algemene concepten van marien databeheer. Een cursus door en voor mariene datamanagers, data-stewards en onderzoekers, werkzaam in instellingen die verantwoordelijk zijn voor het verzamelen en beheren van mariene data in diverse onderzoeksdisciplines (oceanografie, biologie, scheikunde, natuurkunde). Je kan de cursus volledig op eigen tempo doorlopen, in de periode van 28 maart tot 6 mei.

Na het vervolledigen van deze cursus ben je in staat om de kerntaken nodig voor de verwerking van mariene data te beschrijven en uit te voeren, het belang van metadata uit te leggen, onderzoekers te adviseren over de levenscyclus van onderzoeksdata en uit te leggen waarom een ​​goed datamanagementplan essentieel is vanaf de allereerste initiatiestappen van een project.

De Engelstalige cursus wordt aangeboden door de Ocean Teacher Global Academy van IODE/UNESCO in samenwerking met het Vlaams Instituut voor de Zee. Ze is gratis en bedoeld voor medewerkers van mariene onderzoeksinstellingen wereldwijd. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en jouw online aanvraagformulier moet ten laatste op 26 februari 2022 ingediend zijn.

Mee info over deze cursus en hoe inschrijven

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!