Hoe duurzaam gedrag bij Vlaamse kustbewoners en toeristen stimuleren?

kusttoerisme
Blue BALANCE

De vakgroep Communicatiewetenschappen van de Universiteit Gent zoekt een doctoraatsbursaal die actief meewerkt binnen het Blue-Balance project en onderzoek doet naar persuasieve communicatie om het individueel en collectief duurzaam gedrag bij Vlaamse kustbewoners en toeristen te stimuleren. Solliciteren kan nog tot 25 juli.

Op basis van sociaal onderzoek naar de onderliggende factoren die duurzaam gedrag en de steun voor duurzame projecten in de Vlaamse kustregio verklaren – zoals bijvoorbeeld individuele en collectieve waarden, place attachment, regionale en historische identiteit, sociale normen, zullen er communicatiestrategieën uitgewerkt worden die uitmonden in de ontwikkeling van concrete communicatie-interventies (vb. VR toepassingen, gaming …). De resultaten van dit doctoraatsonderzoek worden vervolgens binnen het multidisciplinaire project Blue-Balance project afgetoetst dat duurzame transities aan de kust moet bewerkstelligen. Een clusterproject onder leiding van de Universiteit Gent, met medewerking van VLIZ, Howest en de Universiteit Groningen.  

Doctoraatsproject voor een master in de sociale wetenschappen, bij voorkeur communicatiewetenschappen, (sociale) psychologie, sociologie of gelijkwaardig.

Meer over deze vacature

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!