Al wandelend deelnemen aan onderzoek door VLIZ, UGent en KU Leuven?

Wandelexperiment "Persoonlijke reacties op onze omgeving"
Unsplash | James Schultz

De lente is in het land en dat nodigt uit tot een fijne wandeling. Wil je meedoen aan een wandeling ergens in Oostende, en daar bovenop nog eens (minstens) 10 euro verdienen? Neem dan deel aan het onderzoek van KU Leuven, UGent en VLIZ rond "persoonlijke reacties op onze omgeving".

Wanneer een persoon wordt blootgesteld aan een bepaalde omgeving, kan dit een reactie oproepen. Het doel van deze studie is om deze verschillende reacties beter te kunnen begrijpen. Voor dit onderzoek – door het VLIZ, in samenwerking met de UGent en de KU Leuven – dien je een begeleide wandeling van 20 minuten te maken op een locatie in Oostende. Voor en na de wandeling vul je een vragenlijst in. 

De exacte locatie van de wandeling wordt later met je gedeeld. Maar je wordt wel al gevraagd om een datum en tijdstip te selecteren om de wandeling in te plannen. Je kan jouw beschikbaarheden opgeven voor een van de volgende momenten: 3, 4, 6 of 9 juni.

Wandelen gebeurt in groepjes van zes deelnemers, en onder begeleiding van een van de onderzoekers die je zullen vragen om bepaalde instructies te volgen. Eén week voor de wandeling word je gevraagd om een online vragenlijst van 10 minuten in te vullen over hoe je je over het algemeen voelt in het dagelijkse leven. Ook word je gevraagd om voor en na de wandeling een andere vragenlijst van 10 minuten in te vullen. Die vragenlijst zal peilen naar je gevoelens en gedachten.

Als vergoeding voor jouw deelname aan dit onderzoek, krijg je 10 euro via bankoverschrijving. Je krijgt daarnaast de kans om mee te doen aan een loterij, waarbij één persoon kans maakt op 100 euro, twee personen op 50 euro en drie personen op 20 euro. De loterijtrekking zal doorgaan op 30 juni. We verwachten in totaal 180 deelnemers voor dit onderzoek.

Geïnteresseerd?

 

Lees meer

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!