Vaarwel VLIZINE, welkom Testerep magazine

screenshot teaser Testerep magazine | © VLIZ
© VLIZ, Benito Dewaegemaeker

Testerep magazine brengt je info over marien onderzoek en beleid, maar schenkt ook extra aandacht aan innovatie, data en observatie. Visueel sterk en gebruiksvriendelijk, en mét enkele stukken met meer diepgang wil testerep-magazine.be er zijn voor zowel wetenschapper, bedrijfsleider, journalist, geïnteresseerde burger, leerkracht én beleidsvoerder. Testerep magazine: ‘t moet er op zijn! (testerep in het West-Vlaams)

Na 20 jaar VLIZINE, valt in september 2020 de vernieuwde elektronische nieuwsbrief van het VLIZ in de e-mailbox van onze abonnees – nu bijna 1400. Zoals vertrouwd blijft Testerep magazine je met korte attenderingen op de hoogte houden over zee- en kustgebonden events, jobs, projecten en dergelijke meer. Als extraatje voegen we ook enkele inhoudelijk stukken toe, waarmee we je nog beter willen informeren. In het septembernummer brengen we bijvoorbeeld het relaas over de zoektocht naar het ontstaan van het leven op aarde, en belanden we zo bij warmwaterbronnen in de diepzee.

Met de nieuwe naam en look ambieerden de ontwerpers van Testerep magazine een digitale uitgave die uitnodigend is, beeldig en overloopt van mariene exploratie. We hebben het niet alleen over het meest recente marien onderzoek, maar willen je ook overtuigen van de kracht van data en je verbazen met innovatieve ontwikkelingen op zee.

De naam Testerep verwijst naar het verdronken schiereiland Testerep – de bakermat van het oude Oostende en thuishaven van het VLIZ. Met de keuze voor een geografische naam is het een knipoog naar het andere magazine De Grote Rede van het VLIZ, geschreven voor het brede publiek.

Met de revamp van onze nieuwsbrief hopen we een extra groep lezers aan te trekken. Of je nu wetenschapper bent of journalist, burger, leerkracht, bedrijfsleider of beleidsvoerder: Testerep magazine is voor elk wat wils!

Zij die altijd en overal op de hoogte willen zijn van het VLIZ-nieuws, vinden op de website www-testerep-magazine.be het meest recente nieuws, klikken gemakkelijk door naar gelijkaardige artikels en doorzoeken er het archief. Maandelijks droppen we een selectie van nieuwsberichten van de afgelopen maand in de mailbox van onze abonnees.

Ben jij nog geen abonnee? Gratis inschrijven kan via de knop op de homepagina van de website.

Bekijk en deel ons promofilmpje

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!