Samenwerken met de natuur voor een veerkrachtige kust

SARCC panelgesprek
SARCC

Kustprofessionals, die willen kennismaken met de voordelen van natuurlijke kustbescherming, kunnen op 18 november een online panelgesprek meevolgen. Experten gaan er in op het hoe en waarom van meer natuurlijke maatregelen – de zogenaamde Nature Based Solutions – en dat specifiek voor de Vlaamse situatie.

In tegenstelling tot traditionele ‘harde kustverdedigingstechnieken’, die voornamelijk focussen op infrastructuur uit beton en staal, maakt Nature Based Solutions gebruik van natuurlijke processen die spelen aan de kust. Vaak is dit voordelig omdat de natuur de instandhouding van de kustbescherming mee ondersteunt en zich snel aanpast in een veranderende omgeving. Denk maar aan het verschil tussen een duin en een dijk: de aanvoer van zand door de wind versterkt de duingordel, terwijl een dijk alleen door de mens kan onderhouden worden. Uit het brede spectrum aan mogelijkheden van Nature Based Solutions, focust dit panelgesprek op die technieken nuttig voor de Vlaamse kust.

Het Interreg-project Sustainable And Resilient Coastal Cities (SARCC) laat in het interactief online panelgesprek  drie experten in Nature Based Solutions aan het woord en met elkaar in debat gaan. Moderator van dienst is Jan Seys van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Dit evenement gaat door op 18 november tussen 10:00 en 11.30, in het Engels.

Programma en inschrijven

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!