Haaien in de Noordzee onderwerp van nieuw VLIZ-webinar

VLIZ-webinar behandelt haaien in de Noordzee
VLIZ

Binnenkort is het weer Wereldoceaandag! Om de oceaan te vieren zet het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) zijn virtuele Noordzeeduik verder op woensdagavond 9 juni (20u). In het tweede webinar in deze reeks houden we halt in de waterkolom, het grootste ecosysteem op aarde en tevens het leefgebied voor haaien. Prof. dr. Gudrun De Boeck (Universiteit Antwerpen) beantwoordt vragen als hoe gevaarlijk zijn haaien in de Noordzee? Klopt het dat haaien moeten blijven zwemmen om voldoende zuurstof te krijgen? Waarom spoelen er vooral fossiele haaientanden aan op het strand? En als we 30% van de oceaan beschermen (i.e. de focus van Wereldoceaandag 2021) welke gunstige gevolgen heeft dit dan voor haaien? Voor iedereen met goesting in meer zee in deze coronatijden!

Inschrijven voor de ZOOM-sessie kan via onderstaande link. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail voor je deelname op woensdagavond 9 juni (20:00-20:45).

Heb je de eerdere webinars gemist? Herbekijk ze op het YouTube-kanaal van VLIZ.

Registreer je voor de tweede etappe van de virtuele Noordzeeduik

Wereldoceaandag - jaarlijks vraagt VN extra aandacht voor de oceaan

Op 8 juni vieren we de jaarlijkse Wereldoceaandag (WOD). Speciaal voor deze gelegenheid voorzien we het VLIZ-webinar van een Wereldoceaandag-sausje. De focus van WOD in 2021 ligt op de bescherming van ten minste 30% van onze blauwe planeet voor een gezonde oceaan en klimaat. Met de hulp van honderden organisaties en miljoenen burgers, wil WOD steun bieden aan de wereldwijde beweging om tegen 2030 ten minste 30% van onze blauwe planeet te beschermen ("30x30"). Een gezonde oceaan is immers een cruciaal onderdeel van de oplossing voor de klimaatcrisis. Door 30x30 te ondersteunen, kunnen we de levensondersteunende systemen van onze planeet beschermen, met name de onlosmakkelijke verbindingen tussen de oceaan, het klimaat en biodiversiteit.

Meer over Wereldoceaandag

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!