Expositie ‘Operatie Noordzee 1944-’45’ verlengd tot 7 november

Expositie ‘Operatie Noordzee 1944-’45’
War Heritage Institute & Seafront

Voor wie zelf nog niet de gelegenheid heeft gehad om de tentoonstelling ‘Operatie Noordzee 1944-’45’ te bezoeken: goed nieuws! De expositie – geschikt voor jong en oud – is immers verlengd tot en met 7 november 2021, de laatste dag van de herfstvakantie. Aan de expo was ook een scholenwedstrijd verbonden, voor alle lagere scholen in België. Op dinsdag 8 juni – Wereldoceaandag – kwamen de drie winnaars hun prijs in ontvangst nemen in Zeebrugge. De verassingsbox en een speels bezoek aan de expositie werden alvast zeer gesmaakt door de jongeren.

De expositie ‘Operatie Noordzee 1944-’45’ brengt het indrukwekkende verhaal van de bevrijding van de Scheldemonding en de Belgische Kust door geallieerde troepen. Het War Heritage Institute, Vlaams Instituut voor de Zee, Seafront en Westtoer sloegen hiervoor de handen in elkaar. Op basis van de expo zetten ze samen ook een scholenwedstrijd op waar alle lagere scholen in België konden aan meedoen.

Aan de hand van een uniek hoorspel over de bevrijding van onze kust kwam het verhaal op een toegankelijke manier tot in de klassen van de basisschool. Aan het hoorspel werd een wedstrijd gekoppeld waardoor deelnemende klassen kans maakten op een verrassingsbox voor de hele klas. De winnende klassen Basisschool De Zonnebloem uit Sint-Amands, Vrije Basisschool Sint-Jan uit Ledegem én Twinkel uit Oostwinkel, kwamen op 8 juni met veel enthousiasme hun prijs in ontvangst nemen.

“Deze expositie, die door de verschillende tentoongestelde artefacten toch wel bijzonder impressionant is, geeft perfect weer hoe het leven was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat we dit verhaal op een speelse manier kunnen brengen in de klassen en de scholen warm maken om ons een bezoek te brengen is een win-win”, aldus Dominique Henrard van het War Heritage Institute.

Voor wie zelf nog niet de gelegenheid heeft gehad om deze expo te bezoeken: goed nieuws! Nog de ganse zomer en herfst (tot de laatste dag van de herfstvakantie) kan je deze interactieve tentoonstelling, voor jong en oud, gaan bezoeken. De expositie Operatie Noordzee is immers verlengd tot en met 7 november 2021.

 

Alle praktische info over de expositie

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!