VLIZ op Nerdland Festival met familieshow over de oceaan

Familieshow planeetZee op Nerdland
© le fou sans clou & VLIZ

Nerdland, de podcast met Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel als vaandeldragers, organiseert ook het Nerdland Festival. Dit grootste openluchtwetenschapsfestival voor nerds, geeks en al hun (minder geeky) vrienden en familieleden slaat op 3, 4 en 5 juni de tenten op in domein Puyenbroeck in Wachtebeke: een heus festival boordevol wetenschap, met shows, workshops, experimenten en een massa aan activiteiten. Met op zaterdag ook een familieshow door PlaneetZee van het VLIZ: om je te verbazen over het vreemde oceaanleven, met verrassende experimenten. Allen daarheen!

Ook PlaneetZee van het Vlaams Instituut voor de Zee krijgt op het Nerdland Festival haar minutes of fame! Hoe kan het ook anders, met onze twee nerds Binke en Ines aan boord.

Het belang van onze oceaan kunnen we niet onderschatten. Daarom gaan we met onze VLIZ-duikboot op verkenning in de diepzee: miljoenen jaren geleden het decor voor het ontstaan van alle leven op aarde. Ook vandaag nog herbergt deze omgeving een schat aan fascinerende en inventieve wezens. Dat moet ook, want de omstandigheden zijn daar op z’n zachtst gezegd extreem: pikdonker, een enorme druk en koude temperatuur. Hoe vind je daar in hemelsnaam voedsel en een partner? Behalve een thuis voor deze wezens is de oceaan ook de airco én de tweede long van onze planeet. Zonder de oceaan geen leefbaar klimaat, geen zuurstofgas, geen transport, geen voeding, geen watersport en geen zout op de patatjes.

In een familieshow 'Diep in de zee', doorspekt met verrassende experimenten, willen we de toeschouwer overtuigen waarom we de oceaan zo hard moeten koesteren. VLIZ op Nerdland op zaterdag 4 juni: zorg dat je erbij bent!

Tickets en programma

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!