Wereldoceaandag: Op naar een collectieve revitalisering voor de oceaan!

World Oceans day UN head quarters
Verenigde Naties

Op woensdag 8 juni 2022 is het Wereldoceaandag. Het event in hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York wordt voor het eerst live uitgezonden. Verschillende toonaangevende sprekers komen er ideeën en oplossingen aandragen voor een collectief revitaliseren van de oceaan. Waarbij gemeenschappen samenwerken om in een nieuw evenwicht met de oceaan te komen.   

De oceaan verbindt en ondersteunt ons allemaal. Toch staat zijn gezondheid onder druk, en daarmee ook het welzijn van alles en iedereen ervan afhangt. Samenwerken is dan ook hét middel om met de oceaan in een nieuw evenwicht te komen. Een evenwicht waarbij we niet langer zijn rijkdom uitputten, maar in plaats daarvan zijn levendigheid herstellen en hem nieuw leven brengen.

 


Volg het event in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York live mee op woensdag 8 mei van 16:00 tot 19:30, onze tijd. Registreren voor het online volgen kan via deze link

Op de website van het event vind je onder de sectie 'Education' ook heel wat extra oceaangerelateerde verhalen, bronnen en video's, aangereikt door de gemeenschap rond de UN World Oceans Day (kunstenaars, onderzoekers, jeugd, blauwe economie, gemeenschappen en beleidmakers). Ondertussen na 5 jaar een traditie is de internationale fotowedstrijd in het kader van World Oceans Day – dit jaar gecureerd door de Belgische onderwaterfotografe Ellen Cuylaerts.

De VN roept staten, het maatschappelijk middenveld, de particuliere sector en intergouvernementele organisaties ook op om zelf een video samen te stellen en te posten: Toon wat jij als organisatie doet om de oceaan te revitaliseren – #RevitalizeTheOcean.

Uitzending herbekijken?

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!