Leer dit najaar meer over aquacultuur in Vlaanderen

algenkweek bij Thomas More
RADIUS | Thomas More Geel

Tijdens de nieuwe avondlessenreeks Aquacultuur op Odisee Hogeschool kan elke geïnteresseerde burger of bedrijf meer te weten komen over aquacultuurpraktijken in Vlaanderen. Blokkeer ook alvast 27 oktober in de agenda voor het Vlaams Aquacultuur Symposium in Geel: hét netwerkmoment van het jaar voor aquacultuurstakeholders in Vlaanderen. Dit jaar met focus op ‘nieuwe eiwitten voor de aquacultuur’.  

Cursussen Aquacultuur basis en specialisatie

Vanaf 22 september start op de Odisee Hogeschool een leertraject waar je je als geïnteresseerd burger of bedrijf kan inwerken in de beginselen van de aquacultuur. Telkens op donderdagavond (van 17 tot 20 uur) op Campus Waas. Na een inleidende sessie over aquacultuur in Vlaanderen en de wereld door prof. em. Patric Sorgeloos, komen doorheen de verschillende sessies uiteenlopende onderwerpen aan bod zoals visbiologie, visvoeding, recirculatietechnologie, teelt van schaaldieren, schelpdieren en algen, aquaponics … In het tweede semester volgt dan een aansluitende specialisatiecursus, vooral gericht op aquacultuur in de praktijk, bedrijfsvoering van een aquacultuuronderneming en technische aspecten van recirculatiesystemen.

Meer op de website van Aqua-ERF

Vlaams Aquacultuur Symposium

Het Vlaams Aquacultuur Platform en Thomas More hogeschool campus Geel organiseren op donderdag 27 oktober (13:00-18:00) de 11de editie van het Vlaams Aquacultuur Symposium. Dit jaar staat die in het teken van nieuwe eiwitten voor de aquacultuur. Interessant voor overheidsinstanties, onderzoekscentra, visverwerkende bedrijven, viskwekers én consumenten. Het is the place to be om contacten te leggen binnen de sector, ideeën uit te wisselen en als sector een input te geven aan het lopende onderzoek.  Noteer alvast de datum in uw agenda. Een volledige agenda en een inschrijvingslink volgen later.

Check hiervoor de website van het Vlaams Aquacultuur Platform

Compendium voor Kust en Zee

Wil je graag meer weten over aquacultuur van mariene soorten en de verschillende Belgische projecten? Check dan zeker de thematekst over mariene aquacultuur uit de Kennisgids van het Compendium voor Kust en Zee en de website van het Vlaams Aquacultuur Platform.

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!