Kustbewoners gezocht: hoe zie jij onze kust evolueren?

Blue Balance vragenliljst kustbewoners
Wetstoer | David Samyn

Onze kust is een plek om te wonen, te werken en te onthaasten. Maar hoe zien onze kustbewoners de kust duurzaam evolueren? Geef je jouw mening door via de Blue Balance-vragenlijst.  Kustbewoners – 18+  en woonachtig in kust- en poldergemeenten/steden – gezocht!

Neem nu deel aan de vragenlijst die peilt naar de waarden, percepties en overtuigingen van kustbewoners. Meer bepaald wordt hun mening bevraagd over de veranderingen aan onze Belgische kust, veroorzaakt door mens of natuur. Zelfs wanneer je denkt hier weinig tot niets over te weten, is jouw deelname toch belangrijk!

Je werkt zo mee aan de informatieverzameling van een maatschappelijk erg relevant thema. Er wordt namelijk meer inzicht verworven in hoe lokale industriële en beleidsactoren het best in dialoog gaan met de kustbewoner- en toeristen, en hen dus beter betrekken bij toekomstige ontwikkelingen van onze Belgische kustregio. Op die manier kunnen we samen aan een kust bouwen waarbij de juiste balans behouden wordt voor mens, milieu en economie. Daarnaast kan het ook waardevolle informatie opleveren voor jouw specifieke kustgemeente. Indien gewenst, kan je aangeven om nadien op de hoogte gebracht te worden van de resultaten.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. We hopen vooral voldoende kustbewoners te bereiken, woonachtig in kust- en poldergemeenten/steden. De vragenlijst kan ingevuld worden in het Nederlands, Frans en Engels.


In een andere fase van het onderzoek wordt ook naar de mening gepeild van toeristen, mensen werkzaam aan de kust en beleidmakers.

Dit onderzoek werd ontwikkeld binnen de vakgroep communicatiewetenschappen van de Universiteit Gent, maar maakt deel uit van een groter onderzoeksproject Blue Balance. Het project wordt ondersteund door De Blauwe Cluster en gefinancierd door de Vlaamse overheid (VLAIO). VLIZ is partner in het Blue Balance project.

 

Naar de vragenlijst

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!