EurOCEAN 2023: één oceaan – één stem

Vigo panorama
Thorcho gp | WikiMedia

Op 10 en 11 oktober wordt Vigo voor even het epicentrum van het Europese debat over het herstel van de oceaan, en de toekomst van de mariene wetenschap. Het high-level event EurOCEAN 2023 brengt er de wetenschappelijke gemeenschap, politieke leiders en overheden van alle niveaus, evenals vertegenwoordigers uit de industrie en de samenleving samen om het over de grote uitdagingen te hebben op het gebied van marien onderzoek en het duurzame gebruik van de oceaan.

Onder het motto "One Ocean, One Mission, One Decade – One Voice" zal men er proberen overeenstemming te bereiken over de kernboodschappen die de internationale wetenschappelijke gemeenschap moeten horen. Namelijk dat er hoge noodzaak is om de goede toestand van onze oceaan te herstellen en veilig te stellen. Zodat de diensten die de oceaan levert ook voor toekomstige generaties gevrijwaard blijven. Met marien onderzoek en een goede kennis over de oceaan kunnen we dit bewerkstelligen.

In de aanloop naar de EurOCEAN2023 conferentie zal ook het eerste forum voor Early Career Ocean Professionals (ECOP) plaatsvinden in Santiago de Compostela (8 en 9 oktober), alsook enkele andere side-events.

De European Marine Board (EMB) organiseert EurOCEAN 2023 samen met locale wetenschapsinstellingen, Europese mariene onderzoeksnetwerken en de Europese Commissie in het kader van het Spaanse voorzitterschap van de EU. Eerdere edities van EurOCEAN vonden plaats in Brussel (1993), Sorrento (1995), Lissabon (1998), Hamburg (2000), Galway (2004), Aberdeen (2007), Oostende (2010), Rome (2014) en Parijs (2019).

Registratie voor EurOCEAN 2023 nog mogelijk tot 15 september 2023

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!